Türevin limit tanımını kullanarak verebileceğimiz bir cevap:
$f:\begin{cases}\mathbb R\to\mathbb R\\ x \mapsto x^2 \end{cases}$ fonksiyonunun türevinin kuralı $f(x)=2x$ olduğundan $t=3h$ değişimi ile $$2x=\lim\limits_{t\to 0} \frac{(x+t)^2-x^2}{t}=\lim\limits_{h\to 0} \frac{(x+3h)^2-x^2}{3h}$$ eşitliğini elde ederiz. Bu eşitliği kullanırsak $$\lim\limits_{h\to 0} \frac{(x+3h)^2-x^2}{2h}=\lim\limits_{h\to 0}\left[ \frac32\cdot \frac{(x+3h)^2-x^2}{3h}\right]=\frac32\cdot 2x=3x$$ eşitliğini elde ederiz.