Bu cevap altında ek bir şart koymadan zincir kuralını nasıl ispatlayabileceğimizi göstereceğiz. Paydayı sıfır yapan değerler problem oluşturabildiğinden temel ispat fikrini bu probleme yol açmayacak şekilde düzenleyeceğiz.
Türevleri makul kıldırdığımız sıfırın bir $I$ civarında $y$ fonksiyonunu kuralı $$y(t)=\begin{cases} \dfrac{g(f(a)+t)-g(f(a))}{t}, & \;\;\; \text{ $t \ne 0$ ise, } \\ &\phantom{a} \\ g^\prime(f(a)), &\;\;\;\text{ $t=0$ ise } \end{cases}$$ olacak şekilde tanımlayalım.
(1) $y$ fonksiyonu $f(a)$ noktasında türevlenebilir olduğundan, türevin limit tanımı gereği, $$\lim\limits_{t\to 0}y(t)=\lim\limits_{t\to 0}\dfrac{g(f(a)+t)-g(f(a))}{t}=g^\prime(f(a))=y(0)$$ eşitliği sağlanır ve dolayısıyla $y$ fonksiyonu $0$ noktasında sürekli olur.
(2) Her $t\in I$ için $$g(f(a)+t)-g(f(a))=t\cdot y(t)$$ eşitliği sağlanır. Özel olarak, sıfırın civarındaki $h$ değerleri için, $f(a+h)-f(a)\in I$ değerlerine bakarsak, $f$ fonksiyonun $a$ noktasındaki sürekliliği gereği $a$ civarında bu şartı sağlayan sıfır civarı bir $J$ aralığı bulabiliriz, $$g(f(a+h))-g(f(a))=(f(a+h)-f(a))\cdot y(f(a+h)-f(a))$$ eşitliği sağlanır.
(3) Türevin limit tanımı ve bir üstteki bilgi gereği \begin{align*}(g\circ f)^\prime(a)\ &= \ \lim\limits_{h \to 0}\frac{g(f(a+h))-g(f(a))}{h}\\[20pt] &=\ \lim\limits_{h \to 0}\left(\frac{f(a+h)-f(a)}{h}\cdot y(f(a+h)-f(a))\right)\end{align*} eşitliği sağlanır. Çarpımdaki ilk ifadenin limiti, $f$ fonksiyonu $a$ noktasında türevlenebilir olduğundan, $f^\prime(a)$ değerine eşit olur. Çarpımdaki ikinci ifadede, $f$ fonksiyonu sürekli olduğundan, $f(a+h)-f(a)$ limiti $0$ ve $y$ fonksiyonu sürekli olduğundan $y(f(a+h)-f(a))$ limiti $y(0)$ yani $g^\prime (f(a))$ değerine eşit olur. Bu bilgileri kullanırsak $$(g\circ f)^\prime(a)=f^\prime(a)\cdot g^\prime (f(a))$$ eşitliğini elde ederiz.